Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowy lodowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 4 szt
Biszkopty 1 op
śmietana 30% 400 ml
galaretka truskawkowa 4 szt
jagody wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowy lodowiec

1. Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Dwie galaretki rozpuść w 1,5 szkl wody. Śmietanę ubij, połącz z tężejącymi galaretkami. Dodaj seki, wymieszaj.
2. Mase wylej na biszkopty. Posyp jagodami. Pozostałe galaretki rozpuść w 3 szkl wody, wylej na tężejące ciasto. Schłodź w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 11.09.2013 11:34
super!!! :-)
dorotka0000025 16.09.2012 18:33
fajny pomysl
kate.500 15.09.2012 21:17
ekstra
zdzislawa2 30.12.2011 12:02
pyszności
Grażyna13 30.06.2011 14:37
Pycha !
1j1o1l1a1 27.06.2011 20:01
apetyczne...
1j1o1l1a1 27.06.2011 20:01
apetyczne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak