Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami, lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem cayenne - ostrożnie bo jest bardzo ostry! Jajko roztrzepać z mlekiem i olejem sezamowym. Sznycle panierować kolejno w mące pełnoziarnistej, jajku i bułce z sezamem. Kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem do smażenia, zrumienić z obu stron. Kiedy kotlety się usmażą na każdym położyć po plastrze sera, posypać odrobiną sezamu, przykryć patelnię i smażyć jeszcze chwilkę na malutkim ogniu aż ser się rozpuści. Podawać z ziemniakami i jarzynami.

Komentarze

  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię sezam jako panierkę do mięs.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawie wyglądają, koniecznie muszę spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    olej sezamowy kocham, sezam tez uwielbiam, musza byc rewelacyjne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !