Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle drobiowe z sezamem i serem

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
ser żółty 4 plastry
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
mąka pełnoziarnista 3-4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
ziarna sezamu 3 łyżki
olej do smażenia:
olej sezamowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle drobiowe z sezamem i serem

Mięso opłukać, osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami, lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem cayenne - ostrożnie bo jest bardzo ostry! Jajko roztrzepać z mlekiem i olejem sezamowym. Sznycle panierować kolejno w mące pełnoziarnistej, jajku i bułce z sezamem. Kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem do smażenia, zrumienić z obu stron. Kiedy kotlety się usmażą na każdym położyć po plastrze sera, posypać odrobiną sezamu, przykryć patelnię i smażyć jeszcze chwilkę na malutkim ogniu aż ser się rozpuści. Podawać z ziemniakami i jarzynami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.10.2016 22:04
smaczne mięsko
BozenA 20.07.2012 09:59
mmm
BozenA 20.07.2012 09:59
mmm
Justyna/Dzastus 09.07.2012 10:53
olej sezamowy kocham, sezam tez uwielbiam, musza byc rewelacyjne.
Edyta31 31.08.2011 21:40
ciekawie wyglądają, koniecznie muszę spróbować :)
Buczo007 16.02.2011 10:13
pycha
ewelinapac 28.12.2010 09:02
pyszne
Ewa104 26.09.2010 13:58
Lubię sezam jako panierkę do mięs.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak