Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukinia 1 szt
cebula 2 szt
oliwa 4 łyżki
papryka czerwona 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z cukinią

Cebulę pokroić i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy się zeszkli, dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Podsmażać, aż warzywa zmiękną. Patelnię zdjąć z ognia, jajka rozkłócić w misce i wlać delikatnie na warzywa. Patelnię postawić na średnim ogniu i smażyc, poruszając nią co jakiś czas, by jajka i warzywa równomiernie się usmażyły. Gdy jaja się zetną, frittatę należy zdjąć z ognia, posypać parmezanem. Pokroić w trójkąty. Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.02.2014 06:03
fajny przepis
pierniczkowo 20.10.2012 13:08
bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak