Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wstążki chińskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron wstążki 300 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 sztuki
marchew 3 sztuki
seler 1/4
olej 3 łyżki
przyprawa chińska
bulion 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sos sojowy
fasola 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wstążki chińskie

Cebule obrać, umyć, pokroić w ukośne krążki. Marchewki i seler obrać, pokroić w cienkie paski, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju i wyjąć. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę. dodać podsmażone warzywa, 1/4 łyżeczki przyprawy chińskiej i wlać bulion. delikatnie wymieszać. chwilę dusić, a pod koniec duszenia wrzucić kiełki fasoli mung. sos zagęścić, stopniowo dodając mąkę ziemniaczaną. doprawić sosem sojowym oraz solą i pieprzem. ugotowany makaron ułożyć na półmisku. polać sosem z warzywami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 12.10.2011 15:44
bajeczne połączenie, aż człowiek głodny się robi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak