Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos żurawinowy na bazie majonezu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 sztuki
musztarda 1 łyżeczka
oliwa 250 ml
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier puder
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Sos żurawinowy na bazie majonezu

W misce zmiksować żółtka z musztardą 1 solą. Ucierając, wlewać powoli oliwę. Gdy masa zgęstnieje, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem, ew. solą. Żurawinę przetrzeć przez sitko, dodać do sosu, wymieszać. Doprawić szczyptą cukru pudru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak