Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z tuńczykiem i warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron uszka 200 g
cukinia 1
marchew
olej 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 sztuki
tuńczyk kawałki w oleju 1

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z tuńczykiem i warzywami

Cukinię opłukać, pokroić w plasterki. Marchew oskrobać, opłukać pokroić w kostkę. podsmażyć na oleju. dodać cukinię, doprawić solą i pieprzem. cebule obrać, opłukać, pokroić w krążki. tuńczyka wyjąć z puszki odsączyć. ugotowany i ostudzony makaron wymieszać z warzywami oraz tuńczykiem. doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak