Sposób przygotowania

Bulion zagotować z zielem angielskim, listkiem laurowym, włożyć białą kiełbaskę, przykryć i gotować 25 minut na wolnym ogniu. Kiełbasę wyjąć, pokroić w plastry. Żurek rozprowadzić w szklance kwasu ogórkowego, wlać do wywaru, zagotować.
Śmietanę rozprowadzić 2 mąką, zahartować kilkoma łyżkami zupy, a następnie wlać do garn-ka. Zagotować. Doprawić pieprzem, majerankiem, posiekanym czosnkiem. Boczek pokroić w słupki, zrumienić na suchej patelni. Żurek wlać na talerze* posypać boczkiem. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bulion z kostki, żurek z torebki, fuj.... - gdzie tutaj ta staropolszczyzna?!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !