Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wędzone 30 dag
biała kiełbasa
biały ser 30 dag
marchew 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1/4 sztuki
por 1 kawałek
kremówka 1/2 szklanki
czosnek 3 ząbki
ziarna pieprzu 5 sztuk
sól
żurek 1 opakowanie
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białym serem

Z żeberek, kiełbasy, warzyw, pieprzu i 1,2 1 wody ugotować wywar, przecedzić. Mięso z kiełbasą pokroić w kostkę, włożyć do wywaru. W szklance wody rozmieszać żurek, wlać do garnka, zagotować. Czosnek rozetrzeć z solą, włożyć do zupy. Wlać śmietanę, doprawić pieprzem. Żurek podać z pokruszonym serem i cząstkami jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 13.11.2011 19:02
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak