Sposób przygotowania

Ciasto: obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Partiami dodawać olej, mleko i mieszankę mąki, wyrobić. Z białek i reszty cukru ubić pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Masę wlać do formy z kominkiem. Piec 55 minut w temp. 180°C. Krem: budyń ugotować z cukrem na mleku. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Mieszając, dodawać budyń. Wymieszać na krem. Ciastoprzekroićna3 warstwy. Dwa spodnie placki posmarować konfiturą i częścią kremu. Złożyć. Wierzch i boki posmarować resztą kremu. Udekorować żurawiną oraz miętą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !