Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
miód 1/3 szklanki
sos sojowy 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
białe wino 1/2 kieliszka
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Karp na słodko

Dymki oczyścić, szczypiorek posiekać. Karpia oczyścić, podzielić na dzwonka, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć na godzinę do lodówki olej rozgrzać na patelni, usmażyć karpia. Zdjąć, trzymać w ciepłym miejscu. Na tej samej patelni przesmażyć dymki. Wlać wino i miód, wymieszać, dusić 5 minut. Dodać sos sojowy i szczypiorek, wymieszać, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. O smażonego karpia podawać z dymkami i sosem, posypać kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 22.07.2011 15:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak