Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni. Cebulę obrać, pokroić w cienkie talarki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać pokrojoną cebulę, wlać 2 łyżki wody i dusić, mieszając na wolnym ogniu - około 10 minut, doprawić solą, suszonym majerankiem oraz szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Przełożyć 2/3 cebuli do żaroodpornego naczynia do zapiekania, ułożyć na niej białe kiełbaski, na wierzchu rozłożyć resztę zrumienionej cebuli, polać pozostałą łyżką oleju, na koniec ; posypać kminkiem (może być mielony). Piec 40 minut. Upieczoną kiełbasę rozłożyć na talerze z ce- -bulą. Podawać np. Z chrzanem wy mieszanym ze śmietaną, marynowanymi warzywami oraz pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !