Sposób przygotowania

Obraną włoszczyznę pociąć na kawałki i wrzucić do posolonego wrzątku z dodatkiem pieprzu. Grzyby moczyć pół godziny, a następnie gotować w wodzie. Śliwki pociąć w paski. Ugotowane grzyby odcedzić, zachowując wywar i pokroić na drobne kawałki. Odcedzić włoszczyznę i połączyć wywar z warzyw z wywarem z grzybów. Pokrojone w kostkę cebulę i czosnek smażyć na patelni, aż się zeszklą i wrzucić do wywaru. Doprowadzić do wrzenia. następnie do wywaru dodać grzyby i śliwki. Gotować 15 minut. dodać ugotowany makaron

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !