Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z krajanką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron krajanka 100 g
czosnek 2 ząbki
cebula 1
marchew 1
wędzone śliwki 30 g
śmietana 30% 200 ml
Bulion grzybowy 10 ml
seler
por
grzyby suszone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z krajanką

Obraną włoszczyznę pociąć na kawałki i wrzucić do posolonego wrzątku z dodatkiem pieprzu. Grzyby moczyć pół godziny, a następnie gotować w wodzie. Śliwki pociąć w paski. Ugotowane grzyby odcedzić, zachowując wywar i pokroić na drobne kawałki. Odcedzić włoszczyznę i połączyć wywar z warzyw z wywarem z grzybów. Pokrojone w kostkę cebulę i czosnek smażyć na patelni, aż się zeszklą i wrzucić do wywaru. Doprowadzić do wrzenia. następnie do wywaru dodać grzyby i śliwki. Gotować 15 minut. dodać ugotowany makaron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 01.07.2011 07:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak