Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 1 kostka
cukier puder 30 dag
orzechy laskowe 20 dag
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki orzechowe

Mąkę, masło, połowę cukru, posiekane orzechy, żółtko wyrabiamy na gładkie ciasto. Schładzamy w lodówce. Rozwałkowujemy i kroimy w paski (jak paluszki) i układamy na blaszce. Wierzch smarujemy białkiem ubitym z pozostałym cukrem pudrem. Pieczemy w 180 stopniach ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak