Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażanowe tapas

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1
sól
pieprz mielony
żółte pomidory koktajlowe
ząbek czosnku
maca 1 opakowanie
oregano
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażanowe tapas

Bakłażany po umyciu kroimy w plasterki. Posypujemy je solą i odstawiamy na kwadrans, żeby się spociły. Następnie pozbywamy się z nich soku, oprószamy pieprzem i skrapiamy oliwą. Grillujemy. Zgrillowane bakłażany składamy na pół i układamy je na kawałku macy. Na wierzchu kładziemy cząstkę pomidora koktajlowego wcześniej podsmażonego z czosnkiem, oregano i szczyptę parmezanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.03.2012 20:08
fajne
Katarzyna/kate1980 09.07.2011 22:17
super przepis
smakowita 01.07.2011 21:19
ekstra
MAR3STA 01.07.2011 20:57
super
halinka1011 27.06.2011 08:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak