Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki z indyka a\'la Evi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 szt.
pieczarki 3 szt.
cebula 2 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
czosnek 8 ząbków
mąka pszenna 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
olej do smażenia
rozmaryn świeży 2 gałązki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka
udziec z indyka 1 zmielony

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki z indyka a\'la Evi

Cebulę i pieczarki pokroić na drobną kosteczkę, podsmażyć cebulę i w momencie kiedy jest złota dodać pieczarki. Smażyć przez 3-4 minuty. Mięso połączyć z pieczarkami i przesmażoną cebulką, czosnkiem zgniecionym na prasce, kucharkiem, solą, pieprzem, posiekanym rozmarynem i surowym jajkiem. Rozgrzać olej, najlepiej rzepakowy albo z pestek winogron. Formować małe sznycelki tworząc w dłoniach kulki, które następnie spłaszczamy dłonią na desce do krojenia. Przygotowujemy miseczkę na roztrzepane surowe jajko, mąkę i bułkę tartą. Obtaczany mięso w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu, zanurzone do połowy, po ok 3-5 minut dla każdej strony. Po zdjęciu z patelni możemy użyć ręcznika papierowego, alby odsączyć tłuszcz. Serwujemy z młodymi ziemniakami i dowolną sezonową sałatką. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak