Sposób przygotowania

Wiórki zalać 1 szklanką wrzątku ,przykryć talerzykiem i odstawić.Ryż ugotować w osolonej wodzie. Polędwicę pokroić w 1 cm plastry.Szalotki obrać i posiekać. Na odrobinie oliwy usmażyć mięso na lekko rumiany kolor i przełożyć na talerz. Posypać solą i pieprzem, przykryć drugim talerzem ,a by nie wystygło.Na pozostałym tłuszczu zeszklić szalotki, dodać wiórki wraz z wodą,curry i śmietankę.Całość gotować bez przykrycia przez 5 minut.Sos przyprawić solą ,pieprzem i sokiem z cytryny.Włożyć mięso i podgrzać.Na półmisek nałożyć ryż i obłożyć kawałkami mięsa,polać sosem. Całość posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo apetyczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    jeśli smakuje tak samo jak wygląda to warto spróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    jeśli smakuje tak samo jak wygląda to warto spróbować!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z chęcią bym skosztowała.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    wskakuje do ulubionych - przy okazji do zrobienia na obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda bardzo apetycznie
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda znakomicie
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !