Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w zalewie octowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula
mięso mielone wołowe boczek+ karkówka zmielone
jajko
majeranek
sól
pieprz
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w zalewie octowej

Kilogram pokrojonych pieczarek dusimy z cebulą i mielimy. Mięso - karkówka, boczek, wołowina extra - mielone mieszamy razem z pieczarkami (można dodać jeszcze drobniutko siekaną czerwoną paprykę). Standardowe dodatki - jajka, bułka, majeranek, tymianek, sól, pieprz, czosnek. Masę odstawiamy na jakiś czas żeby się przegryzło. Z masy formujemy małe klopsiki - maks. piłeczka do ping ponga. Klopsiki smażymy przez maks. 10 minut w głębokim oleju. Jak wystygną zalewamy delikatną standardową zalewą octową - po 2-3 dniach można konsumować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak