Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pstrąga z ogórkami i rzeżuchą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg wędzony 2 szt.
ogórek 2 szt.
sól
pieprz
sok z cytryny
śmietanka kremowa 250 g
rzeżucha 2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pstrąga z ogórkami i rzeżuchą

Śmietankę ubić na sztywno. Jeden ogórek obrać i zmiksować, posolić i wymieszać z ubitą śmietanką. Doprawić do smaku pieprzem, sokiem z cytryny. Obrać drugi ogórek, pokroić na cienkie plasterki i zmieszać z sosem. Pstrągi obrać ze skóry, usunąć ości. Delikatnie wymieszać z sosem ogórkowym. Sałatkę podawać z posiekaną rzeżuchą.

Przepis pochodzi z książki \"Ryby w polskiej kuchni\" Alicji Markiewicz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak