Sposób przygotowania

pomidory umyć i pokroić na połówki jak są większe to na ćwiartki lub ósemki zasypać połową cukru i skropić sokiem z cytryny odstawić najlepiej na noc,następnego dnia zlać sok,dodać wodę i resztę cukru po czym zagotować dodać pomidory i odstawić na całą dobę,następnego dnia smażyć aż zrobią się przezroczyste,po czym wkładać do umytych słoików zakręcić i pasteryzować ok.10min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Sałatka pyszna,mama kiedyś często robiła.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przydatny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !