Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z wiśni

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg.
cukier 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z wiśni

wiśnie umyć i wydrążyć zasypać połową cukru i odstawić na noc,następnego dnia zlać sok i zagotować zebrać pianę i dodać resztę cukru przestudzić i zalać wiśnie,następnego dnia ponownie zlać sok i zagotować zebrać pianę i ciepłym sokiem zalać owoce,i tak samo zrobić trzeciego dnia,do zagotowanego syropu dodać wiśnie pogotować kilka minut,przestudzić i wkładać do umytych słoików zakręcić i pasteryzować ok.10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 10.07.2013 21:31
najbardziej lubię konfitury z wiśni
Justyna/Dzastus 08.11.2012 14:08
Do ciast i deserow bardzo sie przydają
Wafelek2601 30.06.2011 00:09
muszę wypróbować
1j1o1l1a1 26.06.2011 22:39
ciekawy sposób...a będą w miarę geste? bo smaczne to...na pewno :) a sezon wiśniowy właśnie się rozpoczyna...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak