Sposób przygotowania

wiśnie umyć i wydrążyć zasypać połową cukru i odstawić na noc,następnego dnia zlać sok i zagotować zebrać pianę i dodać resztę cukru przestudzić i zalać wiśnie,następnego dnia ponownie zlać sok i zagotować zebrać pianę i ciepłym sokiem zalać owoce,i tak samo zrobić trzeciego dnia,do zagotowanego syropu dodać wiśnie pogotować kilka minut,przestudzić i wkładać do umytych słoików zakręcić i pasteryzować ok.10min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawy sposób...a będą w miarę geste? bo smaczne to...na pewno :) a sezon wiśniowy właśnie się rozpoczyna...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    Do ciast i deserow bardzo sie przydają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    najbardziej lubię konfitury z wiśni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !