Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka w galerecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka gotowana 6 plastrów
papryka czerwona 1 sztuka
jaja 3 sztuki
rozmaryn 5 gałązków
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
bulion warzywny 0,5 l
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: szynka w galerecie

jajka ugotować na twardo obrać ze skorupki paprykę pokroić na małe kawałki w kształcie rombu jajka przekroić na pół rozmaryn opłukać żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody bulion zagotować dodać żelatynę mieszać aż się rozpuści filiżanki opłukać wyłożyć szunką kawałkami papryki rozmarynem i zalać odrobiną bulionu kiedy stężeje włożyć połówki jajka żółtkiem do dołu zalać resztą bulionu wstawić na 4 godziny do lodówki przed podaniem wyjąć na półmisek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak