Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem jabłkowo-śliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1i1/2 kg.
śliwki 1i1/2 kg.
cukier 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: dżem jabłkowo-śliwkowy

jabłka obrać ze skórki umyć i pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach,przesypać połową cukru i odstawić na noc,śliwki umyć i wydrążyć pestki po czym zemleć w maszynce do mięsa połączyć z jabłkami i resztą cukru następnie smażyć ok.1/2godz.wkładać do umytych słoików i pasteryzować ok.10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.12.2013 06:53
pyszny dżemik
Wafelek2601 12.02.2012 12:55
super
Angelika10 11.11.2011 20:25
Pyszny bardzo lubie taki dżem.
Norgiusz 02.11.2011 07:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak