Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 40 dag
cebula 3 szt
jabłko 1 szt
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia na zimno

Dynię pokroić w większą kostkę. Oprószyć mąką, solą i pieprzem, podsmażyć. Cebulę posiekać i podsmażyć, dodać jabłko starte na tarce o dużych oczkach oraz koncetrat pomidorowy i odrobinę wody. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podsmażoną dynię polać sosem. Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.10.2013 07:46
smaczny pomysł
Granita 30.05.2013 08:55
ciekawy przepis
barbara11561 25.07.2012 11:36
tak mało ją doceniamy,a takie świetne przetwory można z niej robić:)
alaaa 21.03.2012 20:10
świetny pomysł
Wacław 05.01.2012 13:04
fajny przepis
Mariusz10 31.10.2011 18:18
super
smakoszek 30.10.2011 06:23
super
Monika120 02.07.2011 21:47
ciekawy przepis
Gosia32
Gosia32 01.07.2011 13:53
fajne
Ania67 27.06.2011 22:03
Wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak