Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne placuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 85dag
masło kostka
jajko 3
bułki 2
cebula 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 2szkl
śmietana 150ml
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne placuszki

Bułkę zalewamy śmietaną,cebulę kroimy w kostkę,smażymy na maśle ,wbijamy rozkłócone jajka i smażymy jajecznicę.Rybę przepuszczamy przez maszynkę .Dodajemy namoczoną i odciśnietą bułkę ,jajecznice ,masło i doprawiamy .Wsypujemy 1\\2szkl bułki tartej ,wyrabiamy .Formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce i smażymy na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak