Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynówka na szybko

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2
garści włoszczyzny pokrojonej w paski/słupki (świeża lub mrożona) 2
garści mrożonego groszku zielonego, fasolki szparagowej zielonej i żółtej po 1-2
łyżka masła 1
koperek do posypania:
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
kalafior kilka różyczek
brokuły kilka różyczek
Pieprz biały mielony Prymat do smaku:
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku:
sól do smaku:
cukier do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynówka na szybko

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Warzyw mrożonych nie rozmrażamy, ale fasolkę łamiemy na mniejsze kawałki. W garnku roztapiamy masło, dodajemy ziemniaki i włoszczyznę w paskach, podsmażamy chwilę i zalewamy 2 szkl. wody. Gotujemy 5 min.. Następnie dodajemy kalafiora, groszek i fasolki, gotujemy 2-3 min., dodajemy brokuła i lubczyk, gotujemy kolejne 2-3 min.- jeśli zupa jest za gęsta dolewamy troszkę wody. Po tym czasie warzywa powinny być ugotowane, ale nie rozgotowane. Zupę zdejmujemy z ognia, doprawiamy solą, cukrem, pieprzem i odrobiną startej gałki muszkatołowej. Jogurt hartujemy niewielką ilością gorącej zupy i wlewamy do garnka. Podajemy posypaną koperkiem i ...już!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 06.04.2011 23:05
to coś dla mnie
mariusz14 29.09.2010 13:48
dobre
wedith1 16.09.2010 12:28
Uwielbiam zupki jarzynowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak