Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe paluchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety drobiowe 1/2 kg
parmezan starty 3 łyżki
płatki kukurydziane 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
papryka mielona
jaja 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe paluchy

Mięso kroimy w paseczki, nacieramy przyprawami i maczamy w jajku. Parmezan, płatki kukurydziane i bułkę tartą mieszamy razem i panierujemy w nim mięso. Smażymy na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak