Sposób przygotowania

Zmiksuj jajka, mleko, śmietanę i przesianą mąkę. Dodaj szynkepokrojoną w drobna kostkę i posiekaną bazylię. Ciasto odstaw na 30 min. Na sos posiekaj oczyszczoną paprykę, szczypiorek, szalotkę i kapary. Wymieszaj z oliwą, sokiem cytrynowym i pomidorowym oraz octem balsamicznym, dopraw sola i pieprzem.Szparagi obierz, ugotuj al dente, osącz, trzymaj w cieple. Ciasto zamieszaj w wlewaj łyżką wazową na patelnię natłuszczoną sklarowanym masłem. Na małym ogniu usmaż naleśniki z obu stron na złoto. W każdy zawiń po kilka szparagów. Polej paprykowym sosem i podawaj.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !