Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 5 sztuk
śmietana 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
bulion wołowy 1 i 1/2 l
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Buraki kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie, dodajmy czosnek i całość miksujemy. Mąkę mieszamy ze śmietaną i zagęszczamy barszcz. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak