Sposób przygotowania

Ciasteczka (ja wybrałam pieguski i herbatniki, ale oryginalnie używa się ciasteczek typu Digestive) miażdżymy i łączymy z masłem. Uzyskanym ciastem wyklejamy tortownicę i formujemy brzeg na ok. 1cm. Wsadzamy do piekarnika o temp. 180\'C na ok. 5- 8minut.
Na podpieczone ciasto wykładamy masę krówkową.
Banany obieramy i kroimy w plasterki. Układamy je na naszym toffee. Ubijamy bitą śmietanę i sztywną masę rozsmarowujemy na bananach. Całość wkładamy na trochę do lodówki. Smacznego!
Dla dekoracji można posypać wiórkami czekolady;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    świetne i szybkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    słodziutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    CIEKAWE
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    sama słodycz
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    co za pyszne słodkości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !