Sposób przygotowania

Udka umyć oczyścić. Czosnek pokroić w plasterki, na jedno udko przypada jeden ząbek. Plasterki czosnku poukładać pod skórą udka, pod skórą również rozsmarować łyżeczkę ziół prowansalskich. Na wierzchu udko natrzeć solą, pieprzem i papryką. Tak postapić z każdym udkiem, następnie upiec je na złoty kolor w piekarniku w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zwiększyć temperaturę do 200 stopni, żeby ładnie skórka się zrumieniła. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    znakomite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Coś co bardzo lubię.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetnie ci wyszłły
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !