Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka ze świeżych pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2
koncentrat pomidorowy
marchewka 2
kostka cielęca
makaron nitki
śmietana do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka ze świeżych pomidorów

Banalnie prosta zupka:)
Kostkę cielęcą rozpuścić w gotującej wodzie (ok 700ml). Pomidory sparzyć, obrać i zmiksować. Marchewki umyć, obrać i pokroić. Do wywaru wrzucić marchewki, suszoną włoszczyznę (garść), makaron (\"na oko\" garść), zmiksowane pomidory i ok łyżeczki koncentratu. Całość dusić na małym ogniu. Doprawić do smaku, dodać bazylię suszoną (porcja \"na 3 palce\":) ). Na koniec zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak