Sposób przygotowania

Cukier stopić, podgrzewając go z wodą. Ostudzić, wlać do hermetycznie zamykanego naczynia, dodać pestki i spirytus.Pozostawić na 40 dni. Po upływie tego czasu przecedzić przez bibułkę i wlać do butelek z ciemnego szkła. Im starsza tym lepsza :)

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    czyli mam teraz zbierać do słoiczka pestki ze zjadanych jabłek? dobra!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    zadanie z letka męczące,ale...efekt końcowy...na zimowe wieczory...REWELACYJNY :) a żeby yło szybciej i sprawniej, można poprosić rodzinę i znajomych o datki pestkowe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    strasznie mnie ciekawi jaki jest efekt koncowy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    wspaniały! ;)warto pozbierać pestki i zrobić nalewkę; ma niepowtarzalny smak ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nigdy nie piłam takiego alkoholu-nalewki. Trzeba mieć cierpliwość, by nazbierać i wysuszyć tyle pestek od jabłek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    TEŻ ROBIĘ TAKĄ NALEWKĘ
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajna nalewka - do wyprobowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna ta nalewka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Karolinka w Kuchni

    mogę zamiast cukru dodać miód?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    hmm nigdy nie próbowałam tak...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !