Sposób przygotowania

Rybę lekko rozmrozić, ale niezupełnie. Osuszyć ręcznikami papierowymi. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb. Jajko roztrzepać z mlekiem i Kucharkiem Rybę panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na mocnym ogniu, na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron, odłożyć na chwilę. W rondlu albo na drugiej patelni rozpuścić masło, zeszklić pokrojoną w cienkie plasterki cebulą. Kiedy się podsmaży dodać kapustę (taką gotową sałatkę z kapusty i marchewki ze słoika, nie kiszoną tylko zakwaszaną lekko octem), poddusić 5 min.. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i doprawić warzywa. Na wierzchu ułożyć rybę i dusić całość 5-10 min.. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    uwielbiamy!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    pięknie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Z pewnością pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !