Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki a la vileroy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 500 g
jaja 2 szt
mąka ziemniaczana 4 łyżki
mleko
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki a la vileroy

z mąki ziemniaczanej, żółtek i białek ubitych na sztywną pianę i mleka , zrobić ciasto o konsystencji gęstej smietany. Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie talarki i włożyć na minutę do wrzącej osolonej wody. Odcedzić i osuszyć. Maczać w cieście i mażyć na gorącym tłuszczu. Podawać jako dodatek do pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak