Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe risotto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
boczek wędzony 20 dag
pomidory 3 szt
cebula 1 szt
ryż 2 torebki
bulion 1 szklanka
olej 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe risotto

Ryż gotujemy na sypko. Cebulę siekamy i dusimy na oleju, dodajemy pieczarki pokrojone w kostkę. Całość zalewamy bulionem. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy oddzielnie, przekładamy do pieczarek. Dodajemy pomidory pokrojone w kostkę. Pod sam koniec wsypujemy ryż, doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak