Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
schab 1/2 kg
mąka 3 łyżki
masło 1 łyżka
olej do smażenia
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki pieczarkowe

Schab dzielimy na porcje, rozbijamy i nacieramy przyprawami. Obsypujemy mąką i obsmażamy. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i obkładamy pieczarkami pokrojonymi w plasterki wcześniej obsmażonymi na maśle. Dolewamy 1/2 szklanki wody i dusimy ok. 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 28.09.2011 23:25
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak