Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy 150ml śmietanki. Gotujemy do zgęstnienia. Resztę śmietanki mieszamy z 3 łyżkami startego parmezanu, posiekaną bazylią, gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem.

Do gotowego makaranu przelewamy gorący sos, mieszamy, a następnie dodajemy śmietankę z przyprawami i znów mieszamy.

Makaron wykładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem i układamy przekrojone pomidorki.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super przepis!
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    rewelacja a co to za świetny makaronik ?
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    To właśnie makaron papardelle, ale marki nie pamiętam, bo jakaś nieznana u nas... kupiłam w bomi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wyśmienite danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    super !
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    wspaniałości !
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    smakowity przepis
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    to jest makaron ryżowy ,bo taki biały ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Nigdy nie jadłam takiego makaronu, pewnie pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !