Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane papryką i jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
papryka czerwona 1
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
siekane świeże zioła 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól, pieprz
żółty ser starty 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane papryką i jajkiem

Pieczarki oczyść Wytnij trzonki posiekaj je Paprykę i czosnek posiekaj Na patelni rozgrzej masło wrzuc czosnek podsmaż pol minuty wrzuć trzonki pieczarek oraz paprykę Przesmaż razem mieszając aż wszystko nieco zmięknie a płyn odparuje Jajka dosc drobno posiekaj wymieszaj z zawartością patelni i posiekanymi ziołami Przypraw solą i pieprzem Farszem napełnij czubato kapelusze pieczarek posyp po wierzchu tartą bułką i startym żółtym serem Ułóż na posmarowanej olejem blasze zapiekaj 20 min w 180st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak