Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona terrina z rybą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 50 g
cebula 2
marchew 2
pieprz ziarna 4
szpinak świeży 10 dag
zielony groszek 20 dag
natka pietruszki 2 łyżki
sól, pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona terrina z rybą

Cebulę i marchewki obierz zalej litrem wody posól dodaj pieprz i gotuj 15 min Włóż rybę zmniejsz ogień gotuj ok 20 min Rybę wyjmij pokrój na małe kawałki Wywar przecedz wrzuć szpinak gotuj ok 3 min Wyjmij Wrzuć do wywaru groszek gotuj 5-8 min wyjmij W wywarze rozpuść żelatynę przypraw solą i pieprzem ostudź wymieszaj z natka pietruszki Wsyp do formy groszek na to rybę szpinak i zalej krzepnącą żelatyną Wstaw do lodówki do stężenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 26.06.2011 09:53
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak