Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z poziomkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 6 łyżek
mąka ziemniaczana 6 łyżek
cukier 150 gram
poziomki 1.1/2 litra
galaretka brzoskwiniowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z poziomkami

białka ubijamy osobno żółtka ubijamy z cukrem delikatnie łączymy białka z cukrem dodajemy mąkę przesypujemy przez sitko pieczemy 25 minut w 180 stopniach
galaretkę rozrabiamy według przepisu na opakowaniu poziomki płuczemy i kładziemy na wystudzony biszkopt na to wylewamy galaretek tężejącą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 26.07.2011 09:42
mmmmmmmmmmmm
ewelinapac 03.07.2011 23:14
pycha
SmakolykiJoanny 26.06.2011 11:44
dziękuje:)
Małgorzata113 26.06.2011 09:45
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak