Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z farszem serowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czubate łyżki drobno startego sera żółtego 3-4
drobno starta marchewka 1
czubata łyżka posiekanego pora 1
cebula 1
ząbki czosnku 2
łyżka posiekanej natki pietruszki 1
łyzki mąki pszennej 3
łyżki masła klarowanego 2-3
kotlety schabowe 4 (duże, wieprzowe)
ser topiony 50 (z papryką)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z farszem serowym

Kotlety rozbić dość cienko, najlepiej przez folię spożywczą aby nie poszarpać mięsa, oprószyć delikatnie z obu stron solą, pieprzem ziołowym i papryką. Na patelni rozpuścić 1 łyżeczkę masła, podsmażyć pora i marchewkę. Kiedy się lekko zrumienią dodać 2 łyżki wody i serek topiony i przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku, rozmieszać aż serek się rozpuści, przestudzić a następnie wymieszać z serem żółtym, natką i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa rozsmarować porcję masy i zwinąć ciasne roladki. Spiąć je wykałaczkami albo związać nicią kuchenną i obtoczyć lekko w mące. Na patelni rozgrzać resztę masła, zrumienić roladki. Do obsmażonych dodać posiekaną drobno cebulkę i posiekany drugi ząbek czosnku a kiedy to się podsmaży podlać całość ok. 3/4 szkl. wody i dusić ok. 20-30 min.. Podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem...chyba wszystko pasuje...do tego jarzyny z wody albo surówka i pyszny obiad gotowy!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 17.07.2012 16:07
smakowicie:)
Goya 02.01.2012 17:23
mniam
Ewa104 09.08.2010 22:09
Wow! Pyszności!
noculos 21.06.2010 19:10
Takie rolady od czasu do czasu robi na niedzielny obiad mój tato. Wszystkim smakuja i szybko znikaja z talerzy.Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak