Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 20 dag
rosół drobiowy 1,5 litra
śmietana 100 ml
makaron nitki 25 dag
masło klarowane 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa

Makaron ugotować wg przepisu, odcedzić .Szpinak umyć , pokroić w drobne paseczki i usmażyć na maśle . Do gotującego rosołu dodać szpinak i gotować ok 10 minut. Rozprowadzić śmietanę w zupie. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku . Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 25.05.2012 23:25
smaczna zupa
jozefinach 18.04.2012 09:21
Lubię zupę ze szpinakiem.
szyba 26.06.2011 10:20
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak