Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
tłuszcz do smażenia 3 łyżki
orzechy włoskie 100 g
wino białe wytrawne 50 ml
ketchup 50 g
sól do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg z orzechami

pstrąga oczyścić, wypatroszyć, posypać przyprawami, włożyć do lodówki na 30 minut. orzechy sparzyć obrać ze skórki, zetrzeć, utrzeć z winem i ketchupem. tłuszcz rozgrzać włożyć pstrągi zrumienić z obu stron, obłożyć orzechami i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak