Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki specjalne

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 łyżki
cukier puder 3/4 szkl
żółtko jajek 5 szt
śmietana gęsta 5 łyżek
masło 1 łyżka
ocet 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: faworki specjalne

żółtka z cukrem utrzeć do białości, dodać śmietanę i mieszając dodać rozpuszczone przestudzone masło oraz ocet, zagnieść z mąką.rozwałkować, pociąć na kawałki, uformować faworki. smażyć w gorącym oleju. po odsączeniu obsypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 25.06.2011 23:57
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak