Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać cienko ze skórki, jeśli mamy większe sztuki to przekrawamy je na połówki, obgotowujemy 5 min. Osączone dokładnie studzimy, ale nie całkiem. Następnie posypujemy je solą i ziołami oraz skrapiamy olejem, mieszamy dokładnie aby wszystkie były pokryte cienką warstwą tłuszczu i przypraw. Ziemniaki przekładamy na blaszkę i pieczemy ok. 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. W trakcie pieczenia można je kilka razy obracać aby ładnie się zrumieniły ze wszystkich stron.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piekłam je, piekłam i są przepyszne.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    wyglądają smacznie!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    wyglądają fantastycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    uwielbiamy takie ziemniaczki i polecam je wszystkim!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !