Sposób przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, udusić na łyżce oleju, odstawić do wystudzenia. Mięso zmiksować z jajkiem, świeżymi ziołami i przyprawami, smażoną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Pieczarki oczyścić, opłukać i osączyć na papierowym ręczniku.

Z masy mięsnej uformować małe, owalne kotleciki. Nadziewać na drewniane patyczki do szaszłyków po trzy kotleciki lub po dwa na zmianę z pieczarką.

Ułożyć na rozgrzanym grillu, piec 12 minut, często je odwracając.
Podawać z sałatkami i zimnymi sosami.

Komentarze

  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo ładnie wyglądają:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Fajny pomysł na grillowana potrawę z mięsem:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Podobne serwowali nam na studniówce. Były pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetny pomysł, tak jeszcze nie robiłam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubie tak dogadzać rodzince
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo lubię szaszłyki :-)
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł i wykonanie
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne,też je lubię
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    moje dzieciaki takie lubią
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmors

    ciekawy pomysł na grila

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !