Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka z majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majeranek
sól
pieprz
ziemniaki 6 szt.
jabłka 3 szt.
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
olej do smażenia
kaczka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka z majerankiem

1. Kaczkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i obficie majerankiem. Ułóż w natłuszczonej brytfannie, piecz 2 godziny w temp. 250 stopni.
2. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki. jabłka obierz, pokrój na ćwiartki. Łyżkę soli wymieszaj ze szklanką wody, polej kaczkę. Obok ułóż ziemniaki (oprósz je przyprawą do ziemniaków i skrop olejem) oraz jabłka. Piecz jeszcze 30 min. w tej samej temperaturze. kaczkę podawaj z ziemniakami i jabłkami oraz ćwikłą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 30.03.2013 21:45
bardzo smacznie
mic 05.08.2012 19:46
kaczki nie miałem okazji jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak